štvrtok 28. marca 2019

Newbie #20



Znova som sa spamätala dosť neskoro a tak s týmto článkom s novými knižnými prírastkami prichádzam opäť po vyše mesiaci 😅 Nečudo, že sa mi ich nazbieralo celkom dosť. Tak teda poďme na to.


Vo februári som sa zúčastnila zrazu knižných blogerov na ktorom sme sa rozhodli zorganizovať takú menšiu tombolu. Odniesla som si odtiaľ túto knihu, Sběratel kostí od Jefferyho Deavera.


Naďalej pri mne stojí šťastena a tak sa mi podarilo vyhrať aj zopár súťaží. Prvou z nich bola súťaž u @elf_bookworm a výhrou bola kniha Kamaráta nebozkávaj od Kristíny Lovasovej. Takéto romantické tínedžerské knihy už síce bežne nečítam, ale občas ma chytí taká nostalgická nálada, kedy spomínam na základku, keď som takéto knihy hltala. Takže sa už teším, keď si raz dám takú spomínaciu chvíľku vrámci ktorej túto knihu prečítam.


Začiatkom marca mi prišla várka kníh od Slovartu ♡ Prvou z nich bola Tu, kde bývam, prvotina od Brendy Rufener. Prednedávnom som na ňu vydala recenziu, môžete si ju prečítať TU.


No a druhou slovarťáckou novinkou bola Mesto kostí od Cassandry Clare, ktorú už všetci určite dobre poznáte. Je to už pomerne stará kniha, no teraz vyšla v novom šate, čo bola pre mňa zámienka konečne sa do tejto série pustiť. Už ju mám za sebou, bola skvelá a onedlho sa môžete tešiť na recenziu.


Predtucha od Gillian Flynn bola hlavnou výhrou v súťaži u Nataši z blogu Dogmatixx. Je to taká jednohubka, ktorá ale už od začiatku zaujme a celý čas sa zaujímavo vyvíja. Skvelá na odreagovanie alebo zabitie času.


No a "bonusovým" darčekom, ktorý je však tá najlepšia kniha akú som kedy dostala je toto nádherné vydanie rôznych poviedok od Edgara Allana Poa 😍 Absolútne som nečakala, že v balíčku nájdem aj toto a skoro som sa rozplakala. Poa milujem a toto vydanie som vždy v kníhkupectve obdivovala. Takže zo srdca ďakujem!


Vo výhrach ešte pokračujeme a táto - Muž z domu naproti, čo mi prešiel cez rozum, mi prišla od @dievca_s_knihou. Nikdy som o nej nepočula ale vyzerá veľmi zaujímavo a tak sa teším, keď sa do nej pustím.


Trochu som sa zase začala venovať písaniu a rada by som sa zapojila do literárnej súťaže Poviedka a tak som si pre inšpiráciu kúpila zborník Poviedka 2018, kde sú uverejnené víťazné texty z minulého roka. Niektoré boli naozaj úžasné a veľmi dobre sa mi čítali. Tak som zvedavá, či ma to nakopne a podarí sa mi niečo napísať.


Prednedávnom mi prišiel aj balíček z Albatrosu s niekoľkými knihami, na ktoré som sa veľmi tešila. Prvou z nich je Toto je celá pravda od Lygie Day Peñaflor. Zaujala ma hlavne zaujímavým spracovaním a dneska sa do nej chystám pustiť, takže som veľmi zvedavá, či naplní moje očakávania.


Ďalšou očakávanou novinkou bola Nimona od Noelle Stevenson. Počúvala som na ňu samé chvály a keďže som chcela skúsiť niečo nové, vybrala som si práve tento komiks. A môžem povedať, že to bolo niečo skvelé! Strašne rýchlo a dobre sa to čítalo, príbeh bol neskutočne vtipný a milý a tie kresby sú jednoducho úžasné. Čoskoro vyjde recenzia, ktorá bude neskutočne prehypovaná, tak sa pripravte 😂


No a samozrejme som nemohla vynechať ďalšiu riordanovku, toto je konkrétne tretí diel zo série Apolónov pád: Horiaci labyrint. Viem, že Rickove knihy ma nikdy nesklamú a sú pre mňa jednoducho nutnosť. Už sa nemôžem dočkať, čo si pre chudáka Apolóna pripravil tentoraz.


No a na záver tu mám tento poklad, Noc v Lisabone od E.M.Remarqua. Milujem jeho knihy a tak keď som narazila na túto v "knihobúdke" mojej starej strednej školy, nemohla som ju tam nechať. Je to útla knižka ale skrýva v sebe obrovský silný príbeh a ja som sa do nej úplne zamilovala ♡ Doteraz u mňa viedla Remarquova kniha Nebo nepozná obľúbencov, ale teraz má vážnu konkurenciu, pretože táto bola jednoducho dokonalá.


To je na dnešok (a zjavne zase na najbližší mesiac 😅) všetko. Je v tejto kope nejaká vaša obľúbená kniha? Alebo ste niektorú z nich čítali? Určite mi dajte vedieť!
Majte sa krásne 😊

4 komentáre:

  1. Čítala som Kamráta nebozkávaj. Kniha ma zaujala najmä preto, lebo sa zoberá témou tehotnej tínedžerky. Veľmi ma prekvapila, chvíľami som Charlotte poriadne ľutovala. Bolo to také horkosladké, niekedy až drsné a s koncom som sa nemohla stotožniť. No najviac ma prekvapilo množstvo erotických scien. Tie som nečakala v takom požehnanom množstve😂

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fuuha tak to znie oveľa komplikovanejšie než som očakávala 😅 tak som teda zvedavá čo to bude 😁

      Odstrániť
  2. Noc v Lisabone ❤️ Práve si robím veľké plány, na jej kúpu. Prajem nám teda obom, nech si jej čítanie užijeme :)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už ju mám za sebou a bola fakt nádherná... verím, že aj tebe sa bude páčiť :))

      Odstrániť