sobota 14. júla 2018

POLROČNÝ TAG

Pri prehľadávaní YouTubu som narazila na jeden zaujímavý TAG u môjho obľúbeného Booktubera. Jedná sa o niečo, čo som nazvala "Polročný TAG", pretože v ňom vlastne zhrniete, čo ste zatiaľ prečítali v roku 2018, čo sa vám páčilo/nepáčilo a podobne. Tu je link na originálne video a mne už nezostáva nič iné, len sa doň pustiť!

1. Najlepšia kniha, akú si zatiaľ v roku 2018 čítala


Napriek tomu, že tento rok som na moje pomery prečítala fakt dosť málo kníh (blbý maturitný ročník), môžem povedať, že väčšina sa mi naozaj páčila. No a medzi tie fakt najlepšie patrí Kráľovstvo podvodníkov. Prvý diel sa mi neskutočne páčil a na pokračovanie som sa strašne tešila, hoci som mala trochu obavy, či prvý diel prekoná, alebo či ma bude baviť minimálne rovnako. Prekonal. Bolo to proste skvelé.

2. Najlepšie pokračovanie série, ktoré si zatiaľ tento rok čítala


Čítala som viac pokračovaní mojich obľúbených sérií, ale Búrka v impériu bola pre mňa najočakávanejšou knihou a už som sa nemohla dočkať, kedy konečne vyjde. Zhltla som ju za pár dní a fakt sa mi strašne páčila. Hlavne to, ako príbeh pomaly vrcholí, ako sa stretávajú postavy, ktoré boli doteraz roztrúsené kade-tade a všetko do seba začína zapadať... Už sa nemôžem dočkať poslednej finálnej časti!

3. Novinka, ktorá tento rok vyšla a ešte si ju nečítala, hoci by si chcela



Milujem knihy Ricka Riordana, celú sériu Percy Jackson, Bohov Olympu a aj Magnusa Chasa a Cartera Kana. Pamätám si, ako som bola strašne happy keď začalo vychádzať Trials of Apollo, už tretia séria zo sveta Percyho Jacksona. Prvý diel som prečítala v angličtine, no keď vyšiel druhý, dáko som si naň nenašla čas... a teraz je už Apolónov pád: Temné proroctvo aj v slovenčine a ja som ju stále nečítala! Rada by som to čo najskôr napravila :)

4. Najočakávanejšia kniha, ktorá tento rok vyjde



Priznám sa, že som momentálne trochu mimo, čo sa týka plánov mnohých vydavateľstiev a preto ma niekedy dosť prekvapí, keď sa na pultoch zjaví kniha o ktorej som ani netušila, že mala v tomto čase vyjsť. O jednej však viem a trpezlivo čakám, kým ju konečne budem mať a je to Havraní kráľ, už štvrté pokračovanie série Havraní cyklus. No nie je krásna?? 😍 

5. Najväčšie sklamanie tohto roku


Ako som už spomínala, takmer každá jedna kniha, ktorú som tento rok prečítala bola skvelá alebo v sebe mala niečo, čím ma aspoň trochu zaujala... To však nemôžem povedať o knihe Tisíc chlapčenských bozkov, ktorú som tak celkom ešte nedočítala, lebo s ňou stále bojujem. Neviem, čím to je, ale jednoducho mi absolútne nesadla. Chcela som niečo príjemné, oddychové, no zároveň trochu výnimočné. Táto kniha mi však príde príliš presladená, málo uveriteľná a jednoducho... nudná. Chcem ju dočítať len preto, koľko času som jej už obetovala, no neviem, kedy sa mi to konečne podarí.

6. Najväčšie prekvapenie


Zradená ľúbosť je kniha, ktorú som vzala do rúk len preto, že mi už dlho ležala na poličke a preto, že som chcela vyskúšať niečo nové. Historické romány vôbec nečítam, toto bol asi môj prvý, no straaašne ma prekvapilo... že sa mi to naozaj páčilo 😅 Príbeh bol zasadený v Uhorsku, čo bolo obdobie, ktoré som sa neznášala učiť na dejepise a predsa mi to vôbec nevadilo. Páčili sa mi postavy, zápletka aj všetko ostatné.

7. Autor, ktorý sa stal tvojim obľúbeným


Stačila mi jedna jediná kniha a Neil Gaiman sa zapísal medzi mojich obľúbených autorov. Oceán na konci ulice priťahoval moju pozornosť už strašne dlho, hoci som netušila o čom príbeh je, ani čo naň hovoria iní ľudia. Bola som strašne prekvapená, ako sa to nakoniec vyvinulo, no veľmi sa mi to páčilo. Neil Gaiman mi svojím štýlom úplne učaroval a už sa neviem dočkať, kedy sa pustím do ďalšich jeho kníh.

8. Nová obľúbená postava



Zamilovala som sa do Veže na úsvite a zamilovala som sa do Sartaqa, jeho kmeňa rukhinov a všetkého, čo sa okolo neho točilo 💙

9. Kniha, podľa ktorej bol natočený film


Tento rok sa mi do rúk dostali až dve knihy, podľa ktorých boli natočené aj filmy a to Daj mi tvoje meno a Ja, Simon. Ťažko povedať, ktorý príbeh sa mi páčil viac, oba mali niečo do seba a obidva sa mi čítali aj pozerali veľmi dobre.

10. Najobľúbenejší článok, ktorý si v roku 2018 vydala



Milujem TAGy a hlavne také, pri ktorých sa musím prehŕňať medzi knihami a hľadať tie správne. Preto to je Bookshelf Scavenger Hunt TAG #2. Je to fakt sranda, skúste si to 😅

11. Najkrajšia kniha, ktorá ti tento rok pribudla do knižnice


Ja som úplný úchyl na studené odtiene, stromy a kreslené obálky. Najdlhší deň Adama T. to má všetko a preto ju úplne zbožňujem!

12. Knihy, ktoré si chceš prečítať do konca roka


Tento rok chcem hlavne prečítať čo najviac kníh z tých, čo mám doma už dlhšie. Niekoľko som ich spísala v článku Prázdninové čítanie , no neviem, či sa mi to podarí do konca leta a tak to bude platiť aj po zvyšok roka. A keďže nemám šajnu, čo tento rok ešte vychádza, som si istá, že nečakane narazím na kopu skvelých kníh, ktoré si budem chcieť za každú cenu prečítať :)

2 komentáre:

  1. Zaujímavý TAG!:) Vôbec sa nečudujem umiestneniu Kráľovstva podvodníkov, fakt skvelá kniha. Už aby bola aj tá dilógia o Nikolajovi!
    Ja som Tisíc chlapčenských bozkov dočítala a... je to fakt zlé. :( Takže žiaľ ani tomuto zaradeniu sa nečudujem.
    Veľa šťastia s tvojím prázdninovým čítaním.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ešte za sebou nemám ani Grišu :'D ale teším sa na všetko, čo Leigh napíše...
      Ja som sa práveže stretla s mnohými názormi, kedy sa ľuďom tá kniha veľmi páčila... no, asi sto ľudí, sto chutí :'D
      Ďakujem krásne! :)

      Odstrániť