pondelok 23. júla 2018

HARRY POTTER TAG


Tagy mám rada a hoci sa ich snažím nepridávať príliš veľa, taj predošlý článok bol TAG. Hups 😅
Je to Harry Potter Tag, čiže taká klasika a narazila som naň na úúúžasnom blogu Čítam, teda som.
Harryho Pottera milujem, no ešte som mu nevenovala nijaký samostatný článok, čiže sa na vyplnenie tohto tagu veľmi teším. Tak poďme na to.

1. V akej fakulte si?

Toto je vec s ktorou bojujem už dlhšie. Keď som si prvý krát robila test na Pottermore, vyšiel mi Chrabromil a ten mi bol aj vždy najsympatickejší... no už dlhšie mám pocit, že by na mňa najviac sedel Bifľomor. Takže som tak trochu rozpoltená... dá sa prípadne prestúpiť? 😅

2. Aká je tvoja obľúbená kniha?

Určite Väzeň z Azkabanu. Teda, všetky knihy sú úžasné, čítala som ich už asi 12 krát, ale na Väzňa som sa pri každom re-readingu tešila vždy najviac. Páči sa mi, že zápletka sa prvýkrát netočí úplne okolo Voldemorta a často sa tam vyskytuje niekoľko z mojich najobľúbenejších postáv.

3. Obľúbený film?

Toto už je trochu ťažšie, pretože filmy sú podľa mňa veľmi vydarené a všetky sa mi páčili, ale asi znova poviem Väzeň z Azkabanu. Režíroval ho iný režisér ako prvé dva filmy a mám pocit, že má takú inú atmosféru, ktorá ma úplne dostala.

4. Najmenej obľúbená kniha?

Uch, mám vôbec najmenej obľúbenú knihu? Hmm... asi nemám. Vážne. Všetky milujem a v každej je niečo, čo je úplne výnimočné.

5. Najmenej obľúbený film?

Fajn, ak by som si musela vybrať... asi Tajomná komnata alebo Ohnivá čaša. Neviem prečo, samozrejme, že sa mi páčili, ale jednoducho by som nad nimi nerozmýšľala ako nad obľúbenými filmami.

6. Najobľúbenejšia postava?

Remus Lupin. ❤️ Od prvej chvíle, ako sa v príbehu objavil. Bol skvelý učiteľ, ku každému láskavý, aj keď on sám to mal v živote ťažké. Navyše bol v skupinke Záškodníkov, ktorých príbeh úplne milujem a keby Rowlingová napísala sequel o ich živote na Rokforte... mohla by som v pokoji umrieť.

7. Najobľúbenejší citát?

We've all got both light and dark inside of us. What matters is the part we choose to act on. That's who we really are .
- Sirius Black

8. Neviditeľný plášť, nepremožiteľný bazový prútik alebo kameň oživenia?

Ja konflikty veľmi nevyhľadávam, takže nepremožiteľný prútik by mi bol nanič a kameňom oživenia by som nemala koho oživiť. Plášť mi príde taký najpraktickejší a niekedy si naozaj želám byť neviditeľná, takže by bol pre mňa ako stvorený.

9. Na akej pozícií by si hral/a v metlobale?

Na športy až tak nie som, ale viem, že v bránke by som nemohla byť, na stíhača si dosť neverím a obrana ma až tak nebaví, takže to vyzerá na triafačku.

10. Čo ti vadilo na filme, lebo to bolo iné ako v knihe?

Hmm... podľa mňa sú filmy dosť dobré, v porovnaní s inými filmami natočenými podľa kníh. Vadili mi len také drobnosti, keď niečo nebolo poriadne vysvetlené a tak ľudia ktorí nečítali knihu o veľa prišli. Napríklad by som uvítala trochu viac rozobratý vzťah medzi Harrym a Dumbledorom, to ako Harry po Dumbledorovej smrti o ňom začal pochybovať, ako ho zhadzovala Rita Skeeterová v knihe Život a lži Albusa Dumbledora (keby vyšla ako reálna kniha, bola by som šťastím bez seba) a ako to bolo medzi Dumbledorom a Grindelwaldom. Aj preto som taká strašne nadšená ohľadom Fantastic Beasts and Where to Find Them filmom, kde dostaneme mladého Dumbledora aj Grindelwalda. 

11. Aký bol tvoj obľúbený predmet?

Ak sa myslí čarodejnícky predmet tak Záškodnícka mapa a ak vyučovací predmet tak Obrana proti čiernej mágií alebo Astrológia.

12. Akú podobu by mal tvoj prízrak?

Hmm, to by som veľmi rada vedela. Neviem, čo je môj najväčší strach. Nemám rada hmyz, tmu a mám takú miernu klaustrofóbiu ale neviem, či by to stačilo na prízrak. Môže sa premeniť na sociálnu fóbiu? 😅

13. Aké povolanie by si mal/a v čarodejníckom svete?

Milujem knihy a to by sa určite nezmenilo ani keby som žila v čarodejníckom svete. Rada by som knihy vydávala, prípadne písala a magické vydavateľstvá sú určite ešte úžasnejšie ako tie naše.

14. Časť filmu, ktorá ťa dokázala rozplakať?

Plakala som, keď umierali moje obľúbené postavy a tých fakt nebolo málo 😭. A plakala som aj pri poslednej časti, pri niektorých scénach, ktoré mi prišli dojemné alebo mi pripomenuli, že už sa to celé končí...

15. Máš nejaké nepopulárne názory ohľadom série?

Je veľa ľudí a veľa názorov, takže ťažko povedať. Možno to, že mám radšej Jamesa ako Snapa, s tým sa často nestretávam. 


Taak a to je všetko! Budem rada, keď mi napíšete, ako by ste odpovedali vy, prípadne pridali odkaz, ak budete tento TAG vypĺňať. Alebo sa ma môžete čokoľvek ohľadom HP opýtať, o tejto sérií by som dokázala diskutovať hodiny!
Tak sa majte pekne a ešte prajem pekný deň! :)

2 komentáre:

  1. Ďakujem za spomenutie! :3 haha ja inak tiež mám Jamesa radšej ako Snapea :D Snape nikdy nebol moj obľúbený, neviem sa preniesť cez to, ako sa k Harrymu odporne správal, to je jedno, že aký mal vzťah k jeho otcovi... nemal by si to vybíjať na 11 ročnom dieťati

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akože... Ani James nebol bezchybný. Áno, bol k Snapovi hnusný, presne ako Snape k Harrymu a Harry k Malfoyovi atď... Každý má zlú aj dobrú stránku, presne ako povedal Sirius v tom citáte :D a štve ma keď ľudia robia zo Snapa svätca... No to by bolo na dlhú debatu :D
      A nie je zač, to ja ďakujem za inšpiráciu :D

      Odstrániť