pondelok 24. júla 2017

Newbie #11




Napriek tomu, že som si povedala, že sa budem snažiť tieto články pridávať pravidelne každý mesiac, prichádzam s Newbie až po troch mesiacoch... hups :D Ale je to hlavne z toho dôvodu, že mi nepribudlo veľa kníh a tak mi príde zbytočné mesačne postovať články s napríklad dvoma knihami...
Inak, ospravedlňujem sa za trochu nekvalitné fotky, ale boli fotené narýchlo a v improvizovaných podmienkach :D
No dosť bolo obkecov, ideme na to! :D


Prvou knihou, ktorá mi do knižnice pribudla je recenzný výtlačok Na dvore z tŕňov a ruží od Sarah J. Maas (ďakujem, Slovart, milujem vás). Zhltla som ju hneď ako mi prišla a už sa nemôžem dočkať na pokračovanie... možno ani nevydržím čakať na preklad a skúsim sa do nej pustiť v angličtine :D


Ostávame pri Sarah J. Maas a tentoraz sa jedná o poviedky k úžasnej sérií Trón zo skla. Vrahyňa proti pánovi pirátov mi robila spoločnosť, kým som čakala na vydanie Kráľovnej v tieňoch. Bolo skvelé nachvíľu sa vrátiť do toho sveta a spoznať niečo z Celaeninej minulosti.


Vrahyňa v púšti je ďalšia poviedka, ktorá sa mi asi páčila ešte viac ako tá predošlá. Aj táto obsahuje zaujímavý a napínavý príbeh z Celeaninej minulosti, ktorý rozhodne stojí za to.


Po pooooriadne dlhej dobe mi pribudla kniha v angličtine a je ňou Everything everything od Nicoly Yoon. Isté obdobie bola úplne všade a keď som zistila, že podľa nej bude natočený aj film, rozhodla som sa dať jej šancu. A neľutujem. Recenziu nájdete TU.


Ďalšou slovarťáckou knihou je Frajer na záskok od Kasie West. Je to taká milá letná oddychovka, ktorá ma však chytila viac, ako som očakávala. Recenziu nájdete TU.


Tento mesiac sa na mňa usmialo šťastie a obdržala som správu, že som v súťaži, ktorú usporiadalo vydavateľstvo Odeon vyhrala knihu Nezabíjajte vtáčika od Harper Lee! Som z toho neskutočne Happy, pretože túto knihu som chcela už dlho a tak sa už nemôžem dočkať, kedy sa do nej pustím :)


Nasledujúce dve knihy som obdržala ako darček priamo od ich autora. Prvou z nich je Pastiersky list od slovenského spisovateľa Michala Hvoreckého.


A druhá je Lovci & zberači. Na obidve som veľmi zvedavá.




Taaak a to je všetko. Čítali ste niektorú z nich? Čo na ňu hovoríte? Určite mi dajte vedieť dolu do komentárov! :)

2 komentáre:

  1. Moc pěkné nové kousky a že jich je dost :) Měla bych se do Skleněného trůnu konečně také pustit :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite, podľa mňa neoľutuješ! A ďakujem, podobne :)

      Odstrániť