pondelok 26. decembra 2016

Newbie #8


Od posledného Newbie sa mi nazbieralo dosť kníh a tak som sa rozhodla vám všetky ukázať... Plus boli Vianoce a Ježiško bol naozaj štedrý :D Tak poďme na to :)


Prvú knihu som si kúpila ešte v novembri a je ňou Fanúšička od Rainbow Rowell. Išlo vlastne o re-reading pretože som ju už dávnejšie čítala, no nepamätala som si ju do detailov.


Možno ste to už uhádli, ale Fanúšičku som znova čítala práve kvôli Nedaj sa! Keďže som mala čerstvo v hlave Simona a Baza, túto knihu som si veľmi užila a fakt sa mi páčila.


Nechápem ako som to mohla vydržať tak dlho a prečítať si túto mega-extra-fantasticko-úžasnú knihu Magnus Chase a Bohovia Asgardu: Prastarý meč až teraz.... akoby som zabudla, že knihy od Ricka Riordana sú jednoducho dokonalé a nechcelo sa mi do Magnusa púšťať... ale keďže už vyšla aj po slovensky povedala som si, že to skúsim... a nič neľutujem. Rick ma podobne ako pri Percym vtiahol do Magnusovho sveta tak, že som len ťažko odkladala knihu z rúk a musela som sa brzdiť, aby som ju neprečítala za jeden deň. Skláňam sa pred Rickom, fakt... :)


Zdá sa, že jediný predmet, ktorý má v škole na mňa naozaj vplyv je literatúra. Dala som na odporúčanie profesora a zohnala si knihu Traja kamaráti od E.M.Remarqua. Pred tým som čítala Na západe nič nové a tá sa mi veľmi páčila... a táto je vraj ešte lepšia. Tak som zvedavá :)


No a ak by sa mi Traja kamaráti páčili, pre istotu som si zohnala aj ďalšiu knihu od Remarqua- Nebo nepozná obľúbencov.


Keďže som sa už tak rozbehla s klasikou, nedalo mi a rozhodla som sa konečne si kúpiť Kto chytá v žite od J.D. Salingera. Už som ju asi päťkrát začala čítať v školskej knižnici, keď som sa nudila, no nikdy som si ju nepožičala a neprečítala. Tak som si ju radšej kúpila, aby som sa do nej mohla hocikedy pustiť. Už som ju prečítala a fakt sa mi páčila, až na to, že Holden mi občas strašne liezol na nervy :D ale to sa dalo prekusnúť a tak som rada, že som ju konečne prečítala :)

No a teraz sa môžeme vrhnúť na knihy, ktoré som dostala na Vianoce a z ktorých som straaaašne happy :3


Prvou knihou, ktorú mi doniesol Ježiško je Harry Potter a Kameň mudrcov od J.K.Rowling... je jednou z tých potteroviek, ktoré mi chýbali do zbierky, čo Ježiško dobre vedel a tak bol taký zlatý a rozhodol sa doplniť moju zbierku :D


Harry Potter a Tajomná komnata, ďalšia čo mi chýbala :D


Harry Potter a Ohnivá čaša, posledná potterovka, ktorú som ešte nemala a tak sa môžem konečne tešiť zo všetkých, juhuuu :D
(btw. no nie sú tie obálky nádherné? *.* )


Predposlednou knihou sú Havraní chlapci od Maggie Stiefvater. Veľa sa o nej teraz hovorí a dosť ma zaujala... a tá obálka je proste naaaadherná. Akurát som sa do nej pustila, tak som veľmi zvedavá, aká bude :)


No a poslednou knihou je Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko od Jonathana Safran Foera. Neviem prečo, ale snívam o nej už pár rokov, no nikdy som si ju nekúpila... som na ňu strašne zvedavá, pretože je v nej veľa zaujímavých fotografií a zvláštnych strán, tak som zvedavá, ako budú zapadať do deja.


Tak to je všetko. Za každú jednu knihu, ktorú som dostala, som maximálne vďačná a tie, ktoré som si zohnala sama, sú po dlhom čase také, na ktoré sa naozaj teším a nevymenila by som ich za nič :D
A čo ste dostali pod stromček vy? Nebojte sa pochváliť do komentárov! :)

3 komentáre:

  1. Skvelá várka :) Musím sa priznať, že som z nich čítala len Harryho, no do klasiky sa púšťam aj ja a po Orwellovi si chcem tiež prečítať Remarqua, pričom z klasiky už mám za sebou Gatsbyho. :) Budú aj recenzie?
    Z knižok mám doma ešte Fangirl, ktorú som ešte nečítala, hoci netuším, prečo. :D
    Šťastný nový rok! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čo hovoríš na Gatsbyho? Na ňu sa už chystám veeeľmi dlho :D
      No, budem sa snažiť aby bolo tento rok čo najviac recenzií, chcem blog čo najviac rozbehnúť a hlavne recenzie poriadne flákam :D
      Ďakujem, aj tebe! :)

      Odstrániť
    2. Skvelý, skvelý!! A pozri si aj film, ak si už nevidela. :)
      Veľa šťastia, o podobné sa pokúsim aj ja. :D

      Odstrániť