piatok 25. marca 2016

Najkrajšia obálka

  Dlho som hľadala inšpiráciu na napísanie nejakého článku a potom som na blogu Wallet of Infinity narazila na tento projekt. Rozhodla som sa zapojiť :)
  Pre mňa je obálka pri výbere knihy takmer kľúčová. Keď idem do kníhkupectva so zámerom kúpiť si novú knihu bez toho, aby som mala nejakú v hľadáčiku, rozhodujem sa hlavne podľa obálky. Akonáhle narazím na nejakú naozaj krásnu knihu a anotácia mi je tiež po chuti, musí byť moja :D
  Vybrala som si štyri série. Tak poďme na to.

~Hush-Hush ~
Becca Fitzpatrick

  Ako prvú som si vybrala sériu Hush-Hush. Kedysi to bola moja obľúbená séria, no zasekla som sa na tretej časti a ďalej to nejako nešlo. No budem sa ju snažiť dočítať.
  Celkovo sú všetky obálky pomerne rovnaké, v podobnom farebnom tóne a napriek tomu, že sú také tmavé, vôbec mi to neprekáža.
  Najviac sa mi páči obálka knihy Zavrhnutý. Tie odlietajúce pierka sú krásne a celkovo obálka vystihuje aj dej knihy.


~Bohovia Olympu~
Rick Riordan

  Druhá je séria Bohovia Olympu. Sú to moje najobľúbenejšie knihy a aj keď väčšinou takéto preplácané obálky veľmi nemusím, tieto sa mi páčia.
  Najkrajšia je podľa mňa posledná- Krv polobohov. Páči sa mi tá fialová a siluety všetkých siedmych polobohov.


~Labyrint~
James Dashner

  Ako tretiu som si vybrala sériu Labyrint. Väčšinou sa filmovým obálkam vyhýbam ale tieto ma celkom uchvátili. Veľmi ťažko sa mi medzi nimi vyberá víťaz, pretože všetky perfektne zachytávajú príbeh. Ale najviac sa mi páči asi Smrteľná liečba. Tá modrá je v skutočnosti veľmi výrazná a hneď zaujme.
(Unboxing na túto knihu si môžete prečítať TU).

~Poviedky~
Edgar Allan Poe

 Mojim posledným výberom nie je séria, ale sú to knihy z rovnakej edície, ktoré som začala zbierať. Všetky sú úžasné, pretože podľa farby na obálke majú sfarbené aj strany a vyzerá to jednoducho božsky. Najviac sa mi páči Zlatý skarabeus, ktorý sa na svetle krásne leskne a naozaj vyzerá ako zlatý. 

  Aký je váš názor? Hrá u vás pri výbere knihy obálka nejakú rolu? Určite dajte vedieť do komentárov! :)

3 komentáre:

  1. U mě rozhodně hraje roli obálka, ale i anotace. :)
    U série Bohové Olympu se mi asi nejvíc líbí čtvrtý díl. :)
    ReaderSari

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obálka je důležitá, ale anotace důležitější. :D Mě osobně se z tvého výběru líbí série Labyrint - navíc jsem fanouškem i filmového zpracování. :) A série Hush hush je moje srdcovka♥ příběh i obálky mě okouzlily. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa asi asi páči najviac Labyrint <3 srašne pekne sú spravené tie obálky :)

      Odstrániť