piatok 4. januára 2019

Newbie #18


Dnes tu mám posledné prírastky za rok 2018, tak teda poďme na to!


Ako prvú tu mám Percy Jackson: Zlodej blesku, keďže sa chystám na re-reading celej série, hneď ako skončím s Magnusom Chasom. Percy je moja srdcovka a trochu ma štve, že som si knihy vždy požičiavala z knižnice a nemám ich všetky doma (len niekoľko po anglicky). Takže ak niekto predávate za výhodnú cenu Percyho, som si istá, že mu môžem dať milujúci domov 😍😂


Už som viackrát hovorila o tom, ako mi učarovala klasika. Aj keď sa najradšej držím svojich obľúbených osvedčených autorov ako Remarque, Poe alebo Doyle, chcela som vyskúšať niečo nové a do oka mi padol Hemingway, konkrétne kniha Zbohom zbraniam. A spravila som fakt dobre, pretože bola úžasná. Vojenská tématika, opisy zvláštnych detailov a stručnosť vyjadrovania mi úplne sadli a teším sa aj na Hemingwayove príbehy.


V decembri mi od Slovartu prišiel Kosec od Neala Shustermana, čo bola pre mňa jedna z najočakávanejších kníh roka! Zaujala ma už keď vyšla v češtine a nevedela som sa dočkať kedy vyjde u nás, pretože odvšadial sa valila len chvála a ja nemôžem nič iné len súhlasiť. Bola jednoducho skvelá a ak vás zaujíma môj podrobnejší názor, onedlho vyde recenzia!


Od Albatrosu ma doma zastihol balíček s troma knihami. Prvou bola Na konci naozaj obaja umrú od Adama Silveru. Na ňu som počula také rozpoluplné recenzie ale som rada, že môžem povedať, že ja sa pridávam k ľuďom, ktorým sa páčila. Aj na ňu onedlho vyjde recenzia v ktorej sa dočítate viac.


Druhou knihou je Magnus Chase: Loď mŕtvych, čo je tretí a záverečný diel série od jedného z mojich najobľúbenejších spisovateľov Ricka Riordana. Do Magnusa som sa púšťala s obavami, pretože bolo jasné, že Percyho neprekoná, no už dávno som sa presvedčila, že u mňa funguje hocičo, čo Rick napíše.


A posledným recenzákom je Jeden temný trón od Kendare Blake, pokračovanie Troch temných korún. Tie som čítala niekedy začiatkom leta a hoci sa mi dosť páčili, už si veľmi nepamätám všetky detaily príbehu tak neviem, ako mi to pôjde s týmto pokračovaním. No som zvedavá.


Pred Vianocami som sa rozhodla potešiť dvomi knihami, keďže tento rok ma pod stromčekom žiadne nečakali. V Knihách pre každého v Bratislave som narazila na ďalšiu hemingwayovku a to jednu z najznámejších - Komu zvonia do hrobu. Ako som vravela, veľmi ma jeho štýl písania zaujal a tak už sa nemôžem dočkať, keď sa pustím do tejto.


No a druhým darčekom odomňa pre mňa bol The Great Gatsby od F.S. Fitzgeralda. Gatsbyho mám na wishliste už straaašne dlho, no mala som problém zohnať vydanie v slovenčine, pretože to staršie čo som chcela už bolo vypredané a nemala som šťastie ani v antikvariátoch a jediné, čo som našla, bolo podľa mňa predražené. A tak keď som narazila na toto v originále len za 4€, bolo rozhodnuté.


Taak a to je všetko. Čítali ste niektorú z týchto kníh? Určite mi dajte vedieť! :)

2 komentáre:

  1. Nečítala som žiadnu z týchto kníh, no veľmi by som chcela Kosca, pretože ma všetky tie kladné ohlasy naozaj nalákali - teším sa na tvoju recenziu :)
    Maj sa krásne a prajem ti nádherný a úspešný rok 2019!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt bola skvelá 😍 tak dúfam, že sa bude páčiť aj tebe!
      A ďakujem krásne, aj tebe šťastný nový rok ❤ :)

      Odstrániť