štvrtok 7. februára 2019

Newbie #19


Za mesiac sa mi znovu nazbieralo niekoľko kníh, takže bez zbytočných rečí, poďme na to!


Na začiatku januára mi prišla výhra od Janky, ktorá usporiadala súťaž na svojom instagramovom profile a tá obsahovala knihu Cinder od Marissy Mayer. Samozrejme, že som o nej už počula a väčšinou to boli veľmi pozitívne ohlasy, no nikdy som nejako nehrnula do jej čítania... preto som rada, že ju teraz mám a tým skôr sa k nej dostanem.


Šťastie ma v januári neopúšťalo a v súťaži u Marka E. Pochu som vyhrala jeho knižku Na dušičky zomrieš. Som na ňu zvedavá, nič podobné som asi ešte nečítala a keďže je to malá kniha, bude to taká jednohubka na oddýchnutie :)


Od Slovartu mi prišiel balíček s Krutým princom od Holly Black na ktorú som bola veľmi zvedavá. Kniha je krásne spracovaná, dlho som sa na ňu nevedela vynadívať... no a to, čo skrýva vo vnútri, respektíve, či sa mi to páčilo, sa dozviete už o pár dní, keď vyjde recenzia.


Radosť mi spravil aj jeden kamarát, ktorý pracuje v kníhkupectve a sľúbil mi, že mi zoženie jednu knihu, ktorú som už strašne dlho chcela a to Ryby nemajú nohy od Jón Kalman Stefánssona. Ani neviem, prečo ma vždy tak zaujímala, možno je to hlavne tou neuveriteľne krásnou obálkou, ale jednoducho som šťastná že už ju konečne mám!


A akoby som už nebola aj tak šťastím bez seba, celkom neočakávane sa mi rozhodol darovať jednu zo svojich obľúbených kníh Súmrak dňa od Kazua Ishigura. Zopár Odeoniek už mám a ani jedna zatiaľ nesklamala, tak som strašne zvedavá aj na túto.


Včera sa mi konečne dostal do rúk balíček od Slovartu s veeeľmi dlho očakávanou knihou a to Na dvore z hmly a besu od Sarah J. Maas. Áno, čakanie bolo náročné, ale vyplatilo sa a už som sa do nej aj hneď pustila, tak som zvedavá, čo to bude.


Okrem nej sa ku mne dostala aj novinka od Benjamina A. Sáenza Nevysvetliteľná logika môjho života. Jeho predošlá kniha bola skvelá, takže sa nemôžem dočkať tejto a navyše... tá obálkaaaa *.*


No a do tretice ďalšia výhra, tentoraz od autorky jednej z mojích najobľúbenejších sérii vôbec- Džínsového denníka, od Zuzky Šulajovej, mi prišla jej novinka Tajomstvo jedného domu. Je mi jasné, že to bude niečo úplne iné ako Džínsový denník, ale milujem jej štýl písania, takže sa aj na túto knihu veľmi teším :)


To boli všetky prírastky za posledný mesiac. Ak ste čítali niektorú z kníh, určite mi dajte vedieť, čo si o nich myslíte. Majte sa pekne a uvidíme sa pri ďalšom článku!

8 komentárov:

  1. Cinder je skvelá, celá tá séria je vlastne jedinečná :3 Som zvedavá čo si napísala na Krutého princa (ja ho považujem za moje guilty pleasure), ale ohúril ma viac ako pokračovanie Dvoru. Som zvedavá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som na ňu fakt zvedavá :) a budem sa snažiť recenziu pridať čo najskôr :D

      Odstrániť
  2. Súmrak dňa je úžasná kniha! Môžeš sa tešiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neuveriteľnú logiku zbožňujem, čítala som ju v origináli a veľmi sa mi páčila, čiže pevne dúfam, že sa bude páčiť aj tebe :)
    A Cinder, to je hádam bez rečí - Mesačné kroniky sú jedna z mojich najobľúbenejších sérii ever ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, dúfam že aj mne sa bude páčiť pretože Ari &Dante boli úžasní ❤
      A na Mesačné kroniky som fakt počula len pozitívne recenzie tak som veľmi zvedavá :)

      Odstrániť
  4. Pekná zbierka. :D Dúfam, že sa ti Cinder zapáči - keby si nebola úplne presvedčená, mysli na to, že pokračovania sú ešte lepšie. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :D No som na ňu čím ďalej tým viac zvedavá, takže dúfam, že to bude super. A na to myslím pri každej sérii, pretože to tak, povedzme si úprimne, často býva :'D

      Odstrániť