pondelok 21. mája 2018

Newbie #15


Po niečo vyše mesiaci opäť prichádzam s Newbie článkom, pretože sa mi zase nakopilo niekoľko kníh. Už zďaleka nepribúdajú takým tempom ako kedysi, pretože tento rok som bola v maturitnom ročníku a nestíhala som veľmi čítať, ani nakupovať knihy. Teraz mi práve začína akademický týždeň a ja miesto učenia, píšem tento článok... klasika :D Poďme teda na to :)


Prvá kniha, ktorá si ku mne našla cestu bolo dlho očakávané pokračovanie Vranej šestky -> Kráľovstvo podvodníkov od Leigh Bardugo. Vrhla som sa na ňu hneď, ako som mohla (ďakujem Slovart) a môžem povedať, že ma ani v najmenšom nesklamala. Ak vás zaujíma môj názor na ňu, môžete si prečítať recenziu


Vravela som si, že už som dlhšie nečítala niečo, čo by ma zaujalo obsahom alebo obálkou bez toho, aby som o tom niečo dopredu vedela... a potom som niekde narazila na knihu Tinta od Alice Broadway a bolo jasné, že ju musím mať! Ešte som sa k nej síce nedostala, ale už sa veľmi teším a ďakujem za ňu skvelému Albatros Media!


Zdá sa, že vyššie spomínané vydavateľstvo mi pomáha plniť dávno vyslovené sľuby... Ako dlho som sa už chystala na druhé pokračovanie Magnusa Chasa od úúúžasného Ricka Riordana? Neviem presne, ale veľmi dlho :'D A tak mám konečne v rukách Magnus Chase a bohovia Asgardu: Thorovo Kladivo <3 Už je rozčítaná a ak úspešne zmaturujem, môžete čoskoro očakávať recenziu :D


Ja, Simon od Becky Albertali je kniha o ktorej som si nemyslela, že ju budem mať v dohľadnej dobe doma. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som si ju raz našla doma v žiarivo červenej obálke spolu s lístkom do kina, odznakom a inými drobnosťami. Ďakujem Slovart za príjemné prekvapenie! :)


Moja mama je podobný knihomoľ ako ja a tak vie, čo ma ako darček najviac poteší... samozrejme že kniha! Túto útlu knižku Dvorní šašci od Viktora Fischla mi zohnala ako darček k maturite... no vravela, že bola príliš netrpezlivá a musela mi ju dať už teraz :D Dúfam, že mi to neprinesie smolu a naozaj zmaturujem :'D
Je to príbeh o štyroch ľuďoch, ktorí sa ocitli v koncentračnom tábore, no vďaka ich zvláštnostiam a schopnostiam prežili, pretože slúžili ako "dvorní šašci"pre hlavného veliteľa koncentračného tábora. Už teraz viem, že sa mi kniha bude páčiť a preto som na ňu nesmierne zvedavá :)


Začiatkom tohto mesiaca sa na mňa usmialo šťastie a u báb z Never trust a duck sa mi podarilo vyhrať knihu Príbehy na dobrú noc pre rebelky od Eleny Favilli a Francesce Cavallo. Už som si v nej listovala a niektoré ilustrácie sú naozaj nádherné. Neviem, kedy sa k nej dostanem, no už sa celkom teším, keď si prečítam niekoľko príbehov o rôznych pozoruhodných ženách :)


Už som v starších článkoch pár krát spomínala, ako veľmi ma očaril spisovateľ Erich Maria Remarque a že všetky tri knihy, ktoré som od neho čítala, sa mi neskutočne páčili. Preto som si chcela zohnať pár ďalších, ktoré by som mala do zbierky a po ktorých by som mohla kedykoľvek siahnuť... no ukázalo sa, že väčšina jeho kníh v slovenskom preklade je beznádejne vypredaná. A potom znova zakročila moja mama, ktorá mi povedala, že narazila na jeden super internetový antikvariát... na ktorý som sa hneď šla pozrieť a našla som presne to, čo som hľadala. Objednala som si dve Remarquove knihy a prvou znich je Čierny obelisk. A čo je najlepšie, stála len 1,70 € !


No a druhým úlovkom z antikvariátu je Čas žitia a čas umierania, tiež za neuveriteľnú cenu 2€. Keď budem mať konečne čas a financie, poriadne to tam prekutrem a som istá, že nájdem ešte veľa pokladov. Ak vám tiež nevadia staršie knihy z druhej ruky, určite tam skočte! :)


Čítali ste niektorú z týchto kníh? Ak áno, určite mi dajte vedieť! 
Prajem krásny deň :)

4 komentáre:

  1. Na Vraniu šestku sa naozaj teším a v blízkej dobe chystám, aj vďaka tebe♥, a som fakt zvedavá, či siahnem aj po pokračovaní...ale pri tejto YA mám také pocity, ktoré mi hovoria, že asi áno :)
    Ach, Tinta - tá obálka je prekrásna!!!♥ Už som na ňu čítala skvelú recenzie a tiež by som sa rada k tejto knihe dostala, teším sa na tvoj názor!
    Kniha, ktorú si od maminy dostala vyzerá neskutočne dobre a zaujímavo, tú si musím pripísať na zoznam :)
    Na titul Príbehy na dobrú noc pre rebelky som si prečítala jednu zápornú recenziu, ktorá ma od knihy úplne odradila pretože ak je naozaj taká, ako táto recenzentka opisovala, tak som rada, že som sa ku knihe ešte nedostala aj keď tie ilustrácie sú dychberúce ^.^
    Tak teda, prajem ti nádherný deň, príjemné čítanie a aby si úspešne zmaturovala!!! Veľa šťastia! Budem na teba myslieť a silno ti držať palce, maj sa krásne ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že Vrania šestka ťa nesklame, no podľa mňa to nehrozí, bola fakt skvelá :))
      Áno, tá Tinta je krásna, stále si ju obzerám a keď dočítam Magnusa, chystám sa práve na ňu :)
      Palce si držala veľmi silno, dopadlo to nad očakávania, takže ďakujem :'D

      Odstrániť
  2. Tak dúfam, že maturita dobre dopadla a už si užívaš zaslúžené voľno.:)
    Pekná zbierka!
    Vrania šestka a Kráľovstvo podvodníkov sú úplne top. <3 Tinta má vážne krásnu obálku, takže sa ti nečudujem, hádam sa ti bude aj páčiť.:) Ja som zatiaľ nečítala.
    Gratulujem k výhre, Príbehy na dobrú noc pre rebelky mám niekde na zozname - predsa len je to zaujímavý nápad, hoci podľa recenzii má kniha svoje slabiny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, dopadla nad očakávania :'D najlepšie je na tom práve to voľno a konečne viac času na čítanie :3

      Odstrániť