nedeľa 26. marca 2017

Newbie #9


Od Vianoc som žiadne nové prírastky nepridávala, tak som sa rozhodla, že to teraz zhrniem do jedného príspevku :)


Kniha Mischling bola ešte neskorý vianočný darček od mamy. Je to kniha o dvojičkách, ktoré sa bohužiaľ stretli s "doktorom" Mengelem... naozaj dojímavý príbeh, ešte dlho po dočítaní som naň myslela.


Klamárov som brala ako takú oddychovku po náročnejšej knihe a veľa som od nej nečakala... no nakoniec ma príjemne prekvapila. Na to, že je pomerne krátka (238 strán v malom formáte) mala naozaj premakanú zápletku.


Život jedna báseň je ďalšia oddychovka, ktorú som si objednávala aj s tou predošlou, no táto ma veľmi neprekvapila. Dej som presne predvídala a nemožno ju považovať za nejaké majstrovské dielo... no celkom sa mi páčila.


Upírske denníky som vyhrala v súťaži na skvelom blogu my-fantasydream.blog.cz. Ešte som sa k nej nedostala, no už sa na ňu teším :)


Z tejto knihy som nadšená asi najviac. Už strašne dlho som si chcela zohnať všetky poviedky o Sherlockovi a keď som sa dozvedela o tejto krásnej novej edícií, musela som ju mať. Obsahuje dve poviedky a to Štúdia v krvavočervenom a Podpis štyrochMôžete sa tešiť aj na recenziu :)


Ďalšia kniha je Na ceste o ktorej som počúvala už straaašne dlho a keď som ju objavila v tomto novom vydaní, bolo rozhodnuté.


Nechcem sa opakovať :D Ale ako pri predošlých, Trón zo skla ma už dlho lákal a chcela som nájsť novú sériu, ktorá by ma uchvátila... a stalo sa, nechápem, ako som mohla otáľať tak dlho :D


Po Tróne zo skla, ktorého dej sa čiastočne odohrával na hrade a v ktorom sme sa mohli stretnúť s princom, slúžkami a krásnymi šatami... som dostala chuť prečítať si niečo podobné. A spomenula som si na nedokončenú sériu Selekcie, ktorá ma veľmi bavila. Takže som sa rozhodla pre Následníčku.


No a v neposlednom rade tu mám Grafitové dievča, teda len špeciálny recenzný výtlačok, za ktorý ďakujem Slovartu. Už som sa do nej pustila a zatiaľ ma celkom baví, tak som zvedavá :)



Taaak a to je všetko. Viem, že takéto množstvo kníh väčšine ľudí pribudne za mesiac, nie za 2 a pol ako je to u mňa, ale ja som s každou jednou spokojná :)
Čítali ste nejakú z nich? Čo na ne hovoríte?

4 komentáre:

  1. Četla jsem jen Skleněný trůn a moc se mi líbil (už mám za sebou i čtvrtý díl). Pokud jsi ještě nějakou z knih nečetla, tak doufám, že se ti budou líbit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja už len čakám, kedy mi príde druhý diel a idem na to! :3 :D
      už len Na ceste a Grafitové dievča... ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Zaujímavé diela, najmä Na ceste, Mischling a Holmes - také netradičné, a presne to sa mi páči. :-)

    OdpovedaťOdstrániť